-
Op de detector staat een pijl, bevestig de detector op de koe met de pijl wijzend richting de kop van de koe.
-
Wees spaarzaam met lijm. Als de detectors gebruikt zijn moet nog ongeveer een kwart van de lijmtube over zijn. Bij gebruik van teveel lijm gaat de detector “drijven”. Minder lijm gebruiken zorgt voor een beter resultaat.
-
Smeer zowel op de koe als de detector lijm. Smeer de lijm goed uit in een dunne laag. Laat de lijm een minuut of 2 drogen, voor de detector op de koe bevestigd wordt.
-
De plak plek op de koe moet schoon zijn, voordat er lijm op gedaan wordt om zo tot een goed resultaat te komen.
-
Trek een denkbeeldige lijn tussen de heupbeenderen, achter die lijn, op de ruggenwervel, is de beste plek voor de detector. Is de koe groter dan het gemiddelde in de koppel, plak de detector dan ongeveer een detectorlengte meer naar achteren. Is ze kleiner plak dan de detector tot een detectorlengte meer naar voren.
-
Als de instructies voor het bevestigen correct worden gevolgd is de kans dat de detector er af gaat, minimaal. Dit product wordt al sinds 1960 gebruikt, al die tijd is gebruikt om alle zwakke punten op te heffen.
-
Wanneer de detector geheel donkerrood kleurt en de witte stoffen ondergrond bruin is van het smeer van de koe.
-
Nee, in de tube zit een antivries. De lijm moet wel boven 0 graden zijn voor een gemakkelijk gebruik.
-
Ja. In sterk wisselende vochtige bewaaromstandigheden kan de rode vloeistof zwellen. Door een kleine stoot tijdens het hanteren van de dozen kan er een druppel doorlekken in de tube. De detector is gewoon bruikbaar. Wanneer u hem tegen het licht houdt zult u zien dat de tube bovenin vol rode vloeistof zit.
-
Nagellak remover, spiritus en kruipolie werken goed ook wegwerp handschoenen zijn prima te gebruiken bij het plakken.
-
Lijmen op nat haar kan tot gevolg hebben dat de detector niet goed vastzit. Echter wanneer de lijm zich heeft gezet zal het weer er geen invloed meer op hebben. De detector blijft in alle weertypes vastzitten.
-
Wanneer u de folie verpakking hebt geopend staan de detectors bloot aan uitdroging. Wij bevelen het u daarom aan de overgebleven detectors in een gesloten glazen pot te bewaren. Zodanig dat de pijl op de detector naar boven wijst.
-
Wanneer u een volgende detector wilt plaatsen, kunt u de plastic huls van de eerste eraf trekken, eerst iets aansnijden bij de aanhechting. Op het onderstuk van deze plakt u dan de volgende. Indien niet verwijderd valt de detector er vanzelf af ten gevolge van de haargroei.
-
Recent buitenlands onderzoek wijst op een vruchtbare periode van 8 tot 16 uur na het begin van de tochtigheid. Daarom geldt nog steeds de regel; `s ochtends gezien `s avonds insemineren, `s avonds gezien, `s ochtends insemineren. De beste tijd om te insemineren is een halve dag na het rood kleuren van de detector.
-
Mits droog bewaard, zijn de detectoren onbeperkt houdbaar.
-
Natuurlijk, Kamar Tochtigheids Detectors worden ook veel toegepast bij pinken en vleesvee. Ook al loopt er een stier bij. Het geeft aan wanneer de pink of koe is gedekt en zo weet u weer wanneer u een kalf mag verwachten.
-
Meestal wel, alhoewel bij sommige de kans op foutmeldingen groter is.